Godkjent bilverksted for EU-kontroll i Mosjøen

Profesjonell EU-Kontroll for en sikrere og grønnere Kjøreopplevelse

Eu-kontroll i MosjøenNyland Elektro Diesel tilbyr Eu-kontroll i Mosjøen. Hos oss forstår vi viktigheten av å holde kjøretøyet ditt i topp stand. Vi er stolte av å tilby grundig EU-kontroll, for å sikre at din bil er i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter.

Ved å velge oss får du profesjonell partner med kompetanse, pålitelighet og dedikasjon til din og andres sikkerhet på veiene. En EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er en obligatorisk kontroll som alle kjøretøy må gjennomgå regelmessig. Dette for å sikre at de oppfyller visse sikkerhets- og miljøkrav.

EU-kontrollen, også kjent som periodisk kjøretøykontroll (PKK), er ikke bare et krav, men en investering i din og andres sikkerhet på veiene. Vårt dedikerte team forstår viktigheten av å opprettholde et høyt nivå av kjøretøyvedlikehold for å sikre at bilparken er tryggere og mer miljøvennlig.

Du bestiller din neste Eu-kontroll i Mosjøen her!

EU-kontrollen er en viktig del av vedlikeholdet for din bil.

Hos oss tilbyr vi grundig og pålitelig EU-kontroll for å sikre at din bil er i samsvar med de nødvendige standardene. Vårt erfarne og sertifiserte team utfører grundige kontroller i samsvar med EU’s retningslinjer, og vi sørger for at din bil oppfyller alle kravene.

Typisk sett inkluderer Eu-kontroll i Mosjøen en sjekk av følgende elementer:
  • Bremser: Kontroll av bremsesystemets tilstand for å sikre effektiv funksjon.
  • Styring: Sjekk av styringssystemet for slitasje eller feil.
  • Sikkerhetssystemer: Kontroll av sikkerhetssystemer som beltestrammere og kollisjonsputer.
  • Dekk og hjuloppheng: Sjekk av dekkenes tilstand, mønsterdybde og hjuloppheng.
  • Lys og signaler: Undersøkelse av lykter, blinklys og annen belysning for å sikre korrekt funksjon.
  • Karosseri: Inspeksjon for rust og strukturelle skader som kan påvirke kjøretøyets sikkerhet.
  • Miljøkrav: Kontroll av eksosutslipp for å sikre at kjøretøyet holder seg innenfor de fastsatte utslippsgrensene.

Resultatet av kontrollen vil enten være godkjent, godkjent med mangler som må utbedres innen en gitt frist. Er den ikke godkjent, noe som krever umiddelbare reparasjoner før kjøretøyet kan brukes lovlig på veiene.

 Kontakt oss

Vårt mål er å gjøre prosessen så enkel og problemfri som mulig for deg. Kontakt oss gjerne for å bestille din EU-kontroll eller for å svar på andre ting du kan lure på om bilen din. Du kan lese mer om vårt bilverksted i Mosjøen her

Ring oss gjerne  på 75 11 10 00, eller kontakt oss her inne

Vi ser frem til å høre fra deg!

Priser for EU-kontroll hos oss i Mosjøen er:

  • Bensinbil 1095,- Inkl/mva.
  • Dieselbil 1095- Inkl/mva.

Søk her for å finne ut når fristen for neste EU-kontroll av din bil under er eller hos vegvesenet her:

Ofte stilte spørsmål

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll, er et lovpålagt krav for å sikre at kjøretøyet er trafikksikkert og miljøvennlig. Det utføres for å redusere risikoen for ulykker og skade på veiene. Å bestå EU-kontroll er også nødvendig for å få godkjent kjøretøyet for bruk på norske veier.

Hos oss koster en EU-kontroll 1 095kr ink mva. Da tar vi en full sjekk av bilen din og gir deg full rapport om tilstanden for din bil. Bestill time her i dag

Før EU-kontrollen er det lurt å sjekke lys, dekk, bremser, støtdempere og andre viktige komponenter. Sørg for at kjøretøyet er i god teknisk stand. Hvis du er usikker, kan du kontakte oss for en forhåndskontroll før den offisielle EU-kontrollen.

Varigheten av en EU-kontroll avhenger av kjøretøyets tilstand og eventuelle avdekking av feil. En vanlig EU-kontroll tar imidlertid vanligvis rundt 30-60 minutter.

Nei, EU-kontrollen må utføres på et godkjent kontrollorgan. Vi er et godkjent verksted i Mosjøen og kan utføre EU-kontrollen i samsvar med gjeldende standarder og krav.

Vanlige feil inkluderer slitasje på bremser, feil lysjustering, mønsterdybde på dekk, og problemer med eksosanlegg. En grundig forhåndssjekk kan bidra til å unngå mange av disse problemene.